مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

انواع فوبيا يا ترس ها به موضوعات مختلف ممكن است ايجاد شود. فوبيا اصطلاح تخصصي روانشناسي است كه به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي گفته مي‌شود. اين ترس با تهديد موجود در واقعيت تناسبي ندارد و به عبارتي اغراق‌آميز است. مواجه شدن با آنچه كه فرد نسبت به آن فوبيا دارد علائم روانشناختي و جسماني شديدي را در پي خواهد داشت و حتي مي‌تواند به حمله عصبي منجر شود. جالب آن كه ابتلا به يكي از فوبياها مي‌تواند نقطه شروعي براي ابتلا به ساير انواع فوبيا نيز باشد. از اين رو درمان در مراحل اوليه از پيچيدگي كمتري برخوردار است. براي دريافت درمان قطعي فوبي كليك كنيد.

منبع: انواع فوبيا | 18 نوع از بدترين نوع فوبيا ها

فوبيا چيست ؟

در ادبيات تخصصي به ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به برخي اشياء و موقعيت‌ها فوبيا گفته مي‌شود. كه دچار بودن به آن مجموعه‌اي از علائم جسماني و رواني را در پي دارد. مشخصه بارز اين ترس‌ها اين است كه شدت آن با خطر موجود در واقعيت تناسبي ندارد و در نتيجه اغراق آميز تلقي مي‌شود. در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي مبتلا بودن به انواع فوبيا تحت عنوان اختلال فوبياي خاص و زير مجموعه‌اي از اختلالات اضطرابي ، طبقه بندي مي‌شود.

 

علائم انواع فوبيا

شايع ترين علائم انواع فوبيا ها را در ادامه اشاره كرده ايم. يكي از شديد ترين علائم انواع‌فوبيا، حمله پانيك است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه حمله پانيك كليك كنيد.

  • دلهره
  • تعريق بيش از حد
  • تپش شديد قلب
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • احساس خفگي
  • خشكي دهان
  • ناتواني در صحبت كردن
  • درد قفسه سينه
  • لرزش بدن
  • ناراحتي معده
  • حالت تهوع
  • افزايش فشار خون

انواع فوبيا خاص

فوبياي خاص خود انواع‌مختلفي را در برمي‌گيرد كه فوبياي حيوانات، فوبياي موقعيتي، فوبياي محيط طبيعي، فوبياي خون- جراحت يا تزريقات و ساير انواع‌نامشخص فوبيا‌را در بر مي‌گيرد. در ادامه به هريك از انواع فوبيا اشاره كرده‌ايم.

1. فوبياي حيوانات

فوبياي حيوانات به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي از حيوانات گفته مي‌شود. ترس از سگ، گربه، مار، حشرات و موش از جمله رايج‌ترين فوبياي حيوانات هستند. لازم به ذكر است كه در بين انواع فوبيا، ترس از حيوانات شايع‌ترين نوع فوبيا‌محسوب مي‌شود.

2. فوبياي موقعيتي

يكي از انواع فوبيا، فوبياي موقعيتي است. اين فوبيا هرگونه ترس شديد از يك موقعيت خاص را در بر مي‌گيرد. ترس از هواپيما، ترس از قرار گرفتن در مكان‌هاي عمومي، ترس از مكان‌هاي بسته نظير آسانسور، ترس از رانندگي يا عبور از تونل همگي نمونه‌هايي از فوبياي موقعيتي هستند.

3. فوبياي محيط طبيعي

سومين مولفه انواع فوبيا، فوبياي محيط طبيعي است. ترس شديد از آب، طوفان، ارتفاع، دريا، رعد و برق و ساير مواردي از اين دست نمونه‌هايي از فوبياي محيط طبيعي هستند.

 

4. فوبياي خون، جراحت يا تزريقات

در اين نوع از انواع فوبيا فرد ترس شديدي از وارد شدن جراحت به خود يا ديگران دارد. او همچنين از ديدن خون به شدت مي‌ترسد و هنگام مشاهده تزريقات نظير آمپول يا سرم دچار علائم اضطرابي مي‌شود. اين نوع از فوبيا از نظر علائم اضطرابي با ساير فوبياها متفاوت است.

چرا كه در همه انواع فوبيا فرد با بيش فعالي سيستم عصبي رو به رو شده و دچار علائمي نظير تپش قلب، افزايش فشار خون و بالا رفتن ميزان تعريق مواجه مي‌شود. اما در فوبياي خون وضعيت معكوسي روي مي‌دهد و فرد هنگام مواجهه با موضوع ترس خود علائمي نظير كاهش فشار خون و غش را بروز مي‌دهد.

5. ساير انواع فوبيا

دچار بودن به هرگونه ترس شديد كه در طبقات ذكر شده فوبيا جاي نمي‌گيرد به عنوان ساير انواع فوبيا شناخته مي‌شود. از جمله مثال‌هايي كه در اين زمينه وجود دارد مي‌توان به ترس از افتادن، ترس از صداي بلند و ترس از برخي اشكال اشاره كرد.

6. فوبيا اجتماعي

يكي از انواع فوبيا، هراس هاي اجتماعي است. ترس از صحبت با ديگران، ترس از حضور در جمع، ترس از قضاوت در رابطه با غذا خوردن و حرف زدن را فوبيا اجتماعي مي‌گويند.

7. فوبياي فضاهاي باز | انواع فوبيا

ترس از فضاي باز يكي از انواع فوبيا است. اين فوبيا اختلال جدي است كه بازار هراسي نيز ناميده مي‌شود. اين فوبيا در واقع به شرايطي گفته مي‌شود كه فرد از موقعيت هايي كه فرار از آن دشوار است‌مي‌ترسد. مانند: استفاده از وسيله نقليه عمومي، حضور در بازار و ايستادن در صف.

8. ترس از پرواز

ترس از پرواز يكي از انواع فوبيا ها است. سقوط هاي هواپيمايي و بلاياي هوايي به تدريج باعث اين اتفاق خواهد شد. اين افراد قبل از پرواز دائما وضعيت پرواز را چك مي‌كنند و هنگام پرواز فرد بغل دستي خود را نيز مي‌ترساند.

 

9. ترس از حشرات | انواع فوبيا

ترس از حشرات كوچكي كه نيش مي‌زنند، يكي از انواع فوبيا ها است. اغلب افرادي كه اين نوع فوبيا را دارند از خزيدن، پريدن و نيش زدن حشرات هراس دارند. عنكبوت و سوسك از جمله حشرات شايع اين فوبيا است.

10. ترس از ارتفاع

يكي از انواع فوبيا، ترس از ارتفاع است. اين افراد حتي توانايي تصور حضور در مكان هاي مرتفع را ندارند. و علائمي مانند حسماني، حسي و شناختي از خود بروز مي‌دهند. حتي در برخي از اين افراد استفاده از پله برقي نيز ترسناك است. احساس سرگيجه، اضطراب، هراس و وحشت از نشانه هاي اين فوبيا است.

 

11. ترس از فضاي بسته | انواع فوبيا

ترس از فضاي بسته يكي از انواع فوبيا ها است. اين افراد هراس دارند تا در محيط هاي بسته حضور يابند. اينگونه فكر مي‌كنند كه ديوارهاي اتاق در حال بسته شدن است. و راه فراري نخواهند داشت. ترس از آسانسور، ترس از هواپيما، ترس از اتاق هاي بدون پنجره و گاهي با پوشيدن لباس يقه اسكي دچار اضطراب مي‌شوند.

12. ترس از مار

ترس از مار نوع شديد انواع فوبياها به شمار مي‌رود. در اين نوع فوبيا، فرد با مشاهده عكس، نقاشي و حتي تصور مارها دچار اضطراب و هراس مي‌شود. تپش قلب، خشكي بدن، شوك، تعريق و لرزش از علائم بروز اين فوبيا است.

13. ترس از طوفان | انواع فوبيا

ترس از گرد باد و طوفان يكي از انواع فوبياها به شمار مي‌رود. در موارد شديد تر ترس از رعد و برق نيز در اين دسته قرار مي‌گيرد. در صورت بروز اين اتفاق فرد زير تخت، داخل حمام، داخل كمد و در پناهگاهي امن قايم مي‌شود.

14. ترس از سگ

ترس از سگ يكي از شايع ترين انواع فوبياها به شمار مي‌رود. فرا مبتلا به صورت افراطي از سگ هراس دارد و حتي با تصور نيز به اضطراب دچار مي‌شود.

15. ترس از سوزن | انواع فوبيا

يكي از انواع فوبيا، ترس از سوزن است. اين افراداحساس مي‌كنند كه تكه هاي سوزن داخل بازو و بدن آنها جا مانده است. بنابراين از امپول، سرم و حتي مراجعه به پزشك هراس دارند.

16. ترس از خون

ترس از خون يكي از بارزترين انواع فوبيا ها است. اين افراد از جراحت، خونريزي و حتي مشاهده خون ديگران هراس دارند و به اضطراب دچار مي‌شوند.

17. ترس از تاريكي

يكي از انواع فوبيا ها كه در دوران كودكي شكل مي‌گيرد، ترس از تاريكي است. زماني كه از دوران كودكي تا بزرگسالي فردي از شب و تاريكي هراس داشته‌باشد، به اين فوبيا مبتلا شده است.

18. ترس از دندانپزشك

ترس از دندانپزشك و عمل هايي كه به دندان مربوط مي‌شود يكي از انواع فوبيا ها تلقي مي‌شود. معمولا با تجربه ناخوشايند قبلي در مطب دندانپزشكي فردي به اين فوبيا مبتلا شده‌است.

علل دچار شدن به انواع فوبيا

علت دقيق بروز انواع فوبيا در افراد هنوز ناشناخته است. با اين حال متخصصان چند عامل را در اين مسئله دخيل مي‌دانند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1. تجربيات منفي

يكي از علت هاي انواع فوبيا، تجربيات منفي است. بسياري از فوبياها از تجربيات ناخوشايند گذشته به خصوص آن‌هايي كه در دوران كودكي اتفاق افتاده نشات مي‌گيرد. براي مثال حمله كردن يك سگ به كودك تا حد زيادي مي‌تواند او را در برابر فوبياي سگ آسيب‌پذير كند.

2. عوامل ژنتيكي و محيطي از علل ابتلا به انواع فوبيا

دومين علت انواع فوبيا، عوامل ژنتيكي است. پژوهشگران به اين حقيقت پي برده‌اند كه فوبيا در خانواده‌ها جريان دارد. به اين معني كه وقتي يكي از اعضاي خانواده درجه يك شما به فوبيا مبتلا باشد، بيشتر از سايرين ممكن است به اين اختلال اضطرابي دچار شويد. متخصصان بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي و محيطي (نظير يادگيري مشاهده‌اي) مي‌توانند در اين مسئله نقش داشته باشند.

3. عملكرد مغزي

عملكرد مغز يكي از انواع فوبياها است. آزمايش‌هاي انجام شده بر مغز كساني كه دچار فوبيا هستند نشان مي‌دهد. كه فعاليت انتقال دهنده‌هاي عصبي در آن‌ها نسبت به ساير افراد متفاوت است. در نتيجه مي‌توان گفت نوع عملكرد مغز نيز مي‌تواند در پيدايش اين مشكل دخيل باشد.

انواع روش هاي درماني براي بهبود فوبيا

براي درمان انواع فوبيا روش‌هاي مختلفي وجود دارد. كه در ادامه به موثرترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1. درمان شناختي رفتاري

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، درمان شناختي رفتاري است. مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كه درمان شناختي رفتاري يكي از اثربخش‌ترين روش‌هاي موجود براي درمان فوبيا محسوب مي‌شود. در اين روش كه نوعي درمان مبتني بر گفتگو است. درمانگر تلاش مي‌كند تا افكار زيربنايي و تحريف شده كه منجر به بروز هيجانات و رفتارهاي ناسالم در فرد مي‌شوند را شناسايي كرده. و با ارائه يكسري تمرين‌ها به اصلاح رفتاري در مراجع كمك كند.

2. مواجهه درماني

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، مواجهه درماني است. مواجهه درماني يكي از اصلي‌ترين روش‌ها براي بهبود فوبياست كه تا حد زيادي نيز اثربخشي دارد. در اين روش درمانگر سعي مي‌كند كه يك سلسله مراتب از موقعيت‌هاي ترسناكي كه درمانجو گزارش مي‌دهد تهيه كند و سپس طبق اين سلسله مراتب و به صورت تدريجي به او كمك كند تا با اين موقعيت‌ها مواجه شود.

3. واقعيت مجازي

واقعيت مجازي يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا است. در‌بسياري از موارد ممكن است به هردليلي امكان مواجهه در دنياي بيرون وجود نداشته باشد. در اين شرايط درمانگر مي‌تواند استفاده از فناوري‌هاي كامپيوتري و واقعيت مجازي را جايگزين نمايد. در‌اين حالت درمانجو هر جلسه با بخشي از ترس‌هايش رو به رو مي‌شود و درمانگر به او مي‌آموزد كه چگونه در حين مواجهه بر علائم اضطرابي خود غلبه نمايد

4. غرقه سازي

غرقه سازي يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا است. غرقه‌سازي به معناي مواجهه غيرتدريجي و يكباره با شديدترين ترس است كه در ابتدا منجر به بروز علائم اضطرابي بسيار شديد مي‌شود و سپس به طور كامل فروكش مي‌يابد. اغلب درمانگران امروزه مواجهه به روش سلسله مرتبي را از غرقه سازي موثرتر مي‌دانند و به آن شيوه عمل مي‌كنند.

5. دارو درماني

يكي از روش هاي درماني انواع فوبيا، دارو درماني است. فوبيا اغلب به روان درماني جواب مي‌دهد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال براي افرادي كه اضطراب بسيار شديدي را تجربه مي‌كنند، مصرف داروهاي ضداضطرابي مي‌توانند كمك كننده باشند و روند بهبودي را تسريع نمايند. البته اين نكته حائز اهميت است كه هرگز نبايد داروهاي اعصاب و روان را به طور سرخود مصرف كنيد. در نتيجه حتما زير نظر يك متخصص باشيد و طبق توصيه او عمل نماييد.

كلام آخر

در اين مقاله با انواع فوبيا آشنا شده ايم. برخي از اين فوبياها از دوران كودكي، برخي با تجربه هاي ناخوشايند و وراثت شكل مي‌گيرند. تا زماني كه اين فوبياها همراه افراد باشد زندگي روزمره آنها را مختل خواهد كرد. بنابراين اين افراد براي بهبود شرايط زندگي و آرامش نياز به روانشناس دارند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع فوبيا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: انواع فوبيا | 18 نوع از بدترين نوع فوبيا ها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/13  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

ترس در كودك به طور طبيعي وجود دارد، ترس‌ها به وجود ميان و از بين ميرن اما گاهي مسائلي باعث تشديد و ماندن برخي ترس‌ها در وجود بچه‌ها مي‌شود كه نبايد از آن‌ها ساده گذشت. اگر فرزندتان از چيزي مي‌ترسد نگوييد “اينكه ترس نداره يا ببين اون ني ني نمي ترسه”، اين واكنش‌ها نه تنها كمكي به از بين رفتن ترس او نمي‌كند بلكه باعث از بين رفتن اعتمادبه نفسش هم مي‌‍شود. پس چه بايد كرد؟ بهتر است ابتدا علت و شدت ترس را مشخص كنيد، سپس بر آن اساس برخورد و روش مناسب پيش بگيريد.

 منبع : ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان

نشانه ها و علائم ترس كودك

ترس يكي از احساسات طبيعي و ذاتي در همه ما است كه باعث مي‌شود خودمان را از يك خطر واقعي دور كنيم، اما گاهي اوقات آدم‌ها و به‌خصوص كودكان از چيزهايي مي‌ترسند كه دليلي براي نگراني راجع به آن‌ها وجود ندارد. خيلي اوقات اين ترس‌ها در كودكان به دليل تجربه كم و ناتواني آن‌هاست و به‌مرورزمان و خودبه‌خود از بين مي‌روند. چيزي كه والدين بايد به آن دقت داشته باشند اين است كه نشانه‌هاي ترس در همه كودكان يكسان نيست. حتي شايد بعضي‌اوقات بچه‌ها مستقيماً از ترس‌هاي خود صحبت نكند. پس شناخت نشانه‌هاي ترس كودك موجب واكنش سريع و به موقع شما مي‌شود. از مهم‌ترين نشانه‌هاي ترس كودك عبارتند از:

  • احساس اضطراب و نگراني
  • چسبيدن به والدين
  • ساكت شدن
  • گريه و بي‌قراري
  • جويدن ناخن‌ها
  • تكان دادن دست‌وپا
  • خيره ماندن به يك‌چيز

انواع ترس و فوبيا در كودك

زماني كه ترس‌ها شدت پيدا كنند، تبديل به اختلال مي‌شوند. براي مثال كودكي كه فوبياي تاريكي دارد، بدون اينكه چراغ روشن باشد در اتاق نمي‌ماند و اگر مجبور شود با گريه و زاري براي فرار تلاش خواهد كرد. براي تشخيص فوبيا از ترس واقعي حتما بايد متخصص كودك را ارزيابي نمايد. 

علت و دلايل ترس كودك

بخشي از رشد طبيعي

ترس از پديده‌هاي مختلف روند طبيعي رشد است. كودكان در سنين مختلف از چيزهاي متفاوتي مي‌ترسند، براي مثال در يك يا دوسالگي آن‌ها از غريبه‌ها و در پنج يا شش‌سالگي از تاريكي مي‌ترسند. اين ترس‌ها همان‌طور كه خود‌به‌خود به‌وجود آمده‌اند خودشان هم به‌تدريج از بين مي‌روند.

اتفاقات ناگوار

همراه شدن موضوعات ساده با اتفاقات ترسناك باعث مي‌شود كودك از مسائل ساده هم دچار ترس شود. براي مثال اگر كودك زماني كه در پارك بازي مي‌كند به يك تاب بخورد ممكن است ديگر از همه تاب‌ها يا حتي بازي كردن در پارك بترسد.

مشاهده ترس اطرافيان

گاهي اوقات ترس‌ها به دليل مشاهده و تقليد از ترس‌هاي اطرافيان و به‌خصوص والدين نشات مي‌گيريد. مثلاً كودكي كه مي‌بيند مادرش از حيوانات مي‌ترسد ياد مي‌گيرد كه بايد از حيوانات بترسد.

راه هاي از بين بردن ترس كودك

برخوردتان با ترس كودك تأثير بسياري در شرايط روحي او دارد. مي‌توانيد كاري كنيد كه فرزندتان احساس كند دليلي براي ترسيدن وجود ندارد و همين‌طور مي‌توانيد باعث شويد ترس‌هاي كودك براي هميشه با او باقي بمانند. به همين خاطر حتما به اين مسائل توجه كنيد و در صورت حل نشدن مساله براي درمان به متخصص كودك مراجعه كنيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

1- احساسات كودك را مسخره نكنيد

هرگز كودكتان را به دليل ترس‌هايش مسخره نكنيد يا به آن‌ها نگوييد كه دليلي براي ترسيدن وجود ندارد. اين كار شما نه‌تنها ترس آن‌ها را از بين نمي‌برد بلكه باعث مي‌شود اعتمادبه‌نفس‌شان را هم از دست بدهند و احساس كنند ضعيف هستند كه از چنين چيزي مي‌ترسند.

2- با كودك صحبت كنيد

وقتي متوجه مي‌شويد كودك از چيزي مي‌ترسد اولين سؤال و برخورد شما بايد اين باشد كه احساسات او را درك كنيد و بپرسيد از چه چيزي در اين موضوع مي‌ترسد. مثلاً اگر فرزندتان از تاريكي مي‌ترسد به‌جاي اينكه به او بگوييد تاريكي ترس ندارد، اول بپرسيد كه از چه چيزي در تاريكي مي‌ترسد؛ ممكن است احساس كند در تاريكي كسي قصد آسيب زدن به او را دارد يا به‌طوركلي از اينكه چيزي را نمي‌بيند ترسيده باشد. در اين شرايط سعي كنيد در حد فهم كودك مسائل را برايش توضيح دهيد و او را از اينكه اتفاقي برايش نمي‌افتد مطمئن كنيد.

براي مثال مي‌توانيد مسئوليت قفل‌كردن درها را به او بدهيد يا اطمينان بدهيد كه شما كنارش هستيد و اگر اتفاقي بيفتد از او مراقبت مي‌كنيد. اين ترس‌ها معمولاً پس از مدتي از بين مي‌روند اما اگر ترس‌هاي فرزندتان با او باقي مانده يا در حال شديدتر شدن هستند بهتر است هر چه زودتر با مشاور كودك صحبت كنيد.

3- كودك را با ترس‌هايش روبه‌رو كنيد

براي درمان ترس‌هاي كودك بايد او را آرام‌آرام با موضوعي كه از آن مي‌ترسد مواجه كنيد. در همان مثال بالا كه كودك از تاريكي مي‌ترسيد بهتر است دلايل تاريكي شب را براي او توضيح دهيد. در مرحله بعد همراه كودك و در اتاق او بخوابيد. سپس سعي كنيد هر بار مدت‌زمان ماندن‌تان در اتاق را كمتر كنيد. به‌اين‌ترتيب فرزندتان كم‌كم متوجه مي‌شود كه در اتاق تنها مانده و مشكلي او را تهديد نكرده است.

4- همراهي با يك پديده خوشايند

يكي از چيزهايي كه كودك دوست دارد را با ترس او همراه كنيد. اين موضوع باعث مي‌شود به‌تدريج ترسش از بين برود. براي مثال در تاريكي برايش داستان بخوانيد يا با او بازي كنيد و يا با كمك هم به حيوانات غذا بدهيد. اما توجه داشته باشيد اين كارها را زماني مي‌توانيد انجام دهيد كه ترس كودك خيلي شديد نباشد وگرنه باعث مي‌شويد او از چيزهايي كه دوست داشته هم بترسد.

چه زماني براي ترس كودك به روانشناس مراجعه كنيم؟

همان‌طور كه گفتيم ترس‌ها بخش عادي از جريان رشد كودك هستند و به‌صورت خودبه‌خودي نيز از بين مي‌روند، اما گاهي اوقات اين ترس‌ها ممكن است براي مدت بيشتري با كودك باقي بمانند. به‌خصوص ترس‌هايي كه به دليل يك خاطره بد مثل تصادف شكل گرفته باشند احتمالاً به اين سادگي‌ها از بين نمي‌روند و شما بايد براي درمان آن‌ها از يك متخصص كمك بگيريد. باقي ماندن اين دسته از ترس‌ها و فوبياها در كودك باعث مي‌شود كه آن‌ها تا بزرگ‌سالي با وي باقي بمانند و يا دائماً شدت بيشتري پيدا كنند.

بيشتر بخوانيد : درمان فوبي كودكان

درصورت وجود هركدام از نشانه‌هاي زير بهتر است راجع به آن با يك مشاور كودك صحبت كنيد:

  • ترس براي مدت طولاني در كودك (حداقل 6 ماه) باقي مانده است.
  • شدت ترس در حال بيشتر شدن است تا جايي كه احساس مي‌كنيد كودك از اين ترس‌ها آسيب مي‌بيند.
  • ترس‌ها در حال گسترش پيدا كردن هستند. براي مثال كودك ابتدا فقط از حيوانات مي‌ترسيده حالا حتي از تصوير يا اسم آن‌ها هم دچار ترس مي‌شود
  • به هر دليلي احساس مي‌كنيد ترس‌ها جريان عادي زندگي را با مشكل مواجه كرده است
  • ترس‌ها به دليل تجربيات ناخوشايند شكل گرفته باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين روش براي برخورد با ترس كودك چيست؟

بهتر است آن‌ها را به دليل ترس‌هايشان مسخره نكنيد. با كودك همدلي كنيد و از او بپرسيد چه چيزي باعث ترس او شده، سپس سعي كنيد با توضيحاتي در حد فهم كودك و همين‌طور مواجهI مرحله‌به‌مرحله او با موضوع ترس‌هاي وي را از بين ببريد.

چه زماني براي ترس كودك بايد با روانشناس صحبت كنيم؟

اگر ترس براي مدتي بيش‌تر از 6 ماه طول كشيده، شديدتر شده و به هر شكلي جريان معمولي زندگي كودك را با مشكل مواجه كرده يا اگر احساس مي‌كنيد ترس‌هاي وي در حال بيشتر شدن هستند با يك مشاور كودك صحبت كنيد.

 

 

 

 

 منبع : ترس كودك و انواع فوبيا در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/11  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

انواع فوبيا يا ترس ها به موضوعات مختلف ممكن است ايجاد شود. فوبيا اصطلاح تخصصي روانشناسي است كه به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي گفته مي‌شود. اين ترس با تهديد موجود در واقعيت تناسبي ندارد و به عبارتي اغراق‌آميز است. مواجه شدن با آنچه كه فرد نسبت به آن فوبيا دارد علائم روانشناختي و جسماني شديدي را در پي خواهد داشت و حتي مي‌تواند به حمله عصبي منجر شود. جالب آن كه ابتلا به يكي از فوبياها مي‌تواند نقطه شروعي براي ابتلا به ساير انواع فوبيا نيز باشد. از اين رو درمان در مراحل اوليه از پيچيدگي كمتري برخوردار است. براي دريافت درمان قطعي فوبي كليك كنيد.

 

منبع : انواع فوبيا

فوبيا چيست ؟

در ادبيات تخصصي به ترس شديد و غيرمنطقي نسبت به برخي اشياء و موقعيت‌ها فوبيا گفته مي‌شود كه دچار بودن به آن مجموعه‌اي از علائم جسماني و رواني را در پي دارد.

مشخصه بارز اين ترس‌ها اين است كه شدت آن با خطر موجود در واقعيت تناسبي ندارد و در نتيجه اغراق آميز تلقي مي‌شود. در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي مبتلا بودن به هرگونه فوبيا تحت عنوان اختلال فوبياي خاص و زير مجموعه‌اي از اختلالات اضطرابي ، طبقه بندي مي‌شود.

انواع فوبيا خاص

فوبياي خاص خود انواع مختلفي را در برمي‌گيرد كه فوبياي حيوانات، فوبياي موقعيتي، فوبياي محيط طبيعي، فوبياي خون- جراحت يا تزريقات و ساير انواع نامشخص فوبيا را در بر مي‌گيرد. در ادامه به هريك از موارد ذكر شده اشاره كرده‌ايم.

1- فوبياي حيوانات

فوبياي حيوانات به هرگونه ترس شديد و غيرمنطقي از حيوانات گفته مي‌شود. ترس از سگ، گربه، مار، حشرات و موش از جمله رايج‌ترين فوبياي حيوانات هستند. لازم به ذكر است كه در بين انواع فوبيا، ترس از حيوانات شايع‌ترين نوع فوبيا محسوب مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با فوبياي حيوانات كليك كنيد.

2- انواع فوبيا | فوبياي موقعيتي

اين فوبيا هرگونه ترس شديد از يك موقعيت خاص را در بر مي‌گيرد. ترس از هواپيما، ترس از قرار گرفتن در مكان‌هاي عمومي، ترس از مكان‌هاي بسته نظير آسانسور، ترس از رانندگي يا عبور از تونل همگي نمونه‌هايي از فوبياي موقعيتي هستند.

3- فوبياي محيط طبيعي

ترس شديد از آب، طوفان، ارتفاع، دريا، رعد و برق و ساير مواردي از اين دست نمونه‌هايي از فوبياي محيط طبيعي هستند.

4- فوبياي خون، جراحت يا تزريقات

در اين نوع از فوبيا فرد ترس شديدي از وارد شدن جراحت به خود يا ديگران دارد. او همچنين از ديدن خون به شدت مي‌ترسد و هنگام مشاهده تزريقات نظير آمپول يا سرم دچار علائم اضطرابي مي‌شود. اين نوع از فوبيا از نظر علائم اضطرابي با ساير فوبياها متفاوت است.

 

 

چرا كه در همه انواع فوبي فرد با بيش فعالي سيستم عصبي رو به رو شده و دچار علائمي نظير تپش قلب، افزايش فشار خون و بالا رفتن ميزان تعريق مواجه مي‌شود. اما در فوبياي خون وضعيت معكوسي روي مي‌دهد و فرد هنگام مواجهه با موضوع ترس خود علائمي نظير كاهش فشار خون و غش را بروز مي‌دهد.

5- ساير انواع فوبيا

دچار بودن به هرگونه ترس شديد كه در طبقات ذكر شده فوبيا جاي نمي‌گيرد به عنوان ساير انواع فوبيا شناخته مي‌شود. از جمله مثال‌هايي كه در اين زمينه وجود دارد مي‌توان به ترس از افتادن، ترس از صداي بلند و ترس از برخي اشكال اشاره كرد.

علل دچار شدن به انواع فوبيا

علت دقيق بروز فوبيا در افراد هنوز ناشناخته است. با اين حال متخصصان چند عامل را در اين مسئله دخيل مي‌دانند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- تجربيات منفي

بسياري از فوبياها از تجربيات ناخوشايند گذشته به خصوص آن‌هايي كه در دوران كودكي اتفاق افتاده است، نشات مي‌گيرد. براي مثال حمله كردن يك سگ به كودك تا حد زيادي مي‌تواند او را در برابر فوبياي سگ آسيب‌پذير كند.

2- عوامل ژنتيكي و محيطي از علل ابتلا به انواع فوبيا

پژوهشگران به اين حقيقت پي برده‌اند كه فوبيا در خانواده‌ها جريان دارد. به اين معني كه وقتي يكي از اعضاي خانواده درجه يك شما به فوبيا مبتلا باشد، بيشتر از سايرين ممكن است به اين اختلال اضطرابي دچار شويد. متخصصان بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي و محيطي (نظير يادگيري مشاهده‌اي) مي‌توانند در اين مسئله نقش داشته باشند.

3- عملكرد مغزي

آزمايش‌هاي انجام شده بر مغز كساني كه دچار فوبيا هستند نشان مي‌دهد كه فعاليت انتقال دهنده‌هاي عصبي در آن‌ها نسبت به ساير افراد متفاوت است. در نتيجه مي‌توان گفت نوع عملكرد مغز نيز مي‌تواند در پيدايش اين مشكل دخيل باشد.

انواع روش هاي درماني براي بهبود فوبيا

براي درمان فوبيا روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در ادامه به موثرترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

1- درمان شناختي رفتاري

مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كه درمان شناختي رفتاري يكي از اثربخش‌ترين روش‌هاي موجود براي درمان فوبيا محسوب مي‌شود. در اين روش كه نوعي درمان مبتني بر گفتگو است، درمانگر تلاش مي‌كند تا افكار زيربنايي و تحريف شده كه منجر به بروز هيجانات و رفتارهاي ناسالم در فرد مي‌شوند را شناسايي كرده و با ارائه يكسري تمرين‌ها به اصلاح رفتاري در مراجع كمك كند.

2- مواجهه درماني

مواجهه درماني يكي از اصلي‌ترين روش‌ها براي بهبود فوبياست كه تا حد زيادي نيز اثربخشي دارد. در اين روش درمانگر سعي مي‌كند كه يك سلسله مراتب از موقعيت‌هاي ترسناكي كه درمانجو گزارش مي‌دهد تهيه كند و سپس طبق اين سلسله مراتب و به صورت تدريجي به او كمك كند تا با اين موقعيت‌ها مواجه شود.

3- واقعيت مجازي

در بسياري از موارد ممكن است به هردليلي امكان مواجهه در دنياي بيرون وجود نداشته باشد. در اين شرايط درمانگر مي‌تواند استفاده از فناوري‌هاي كامپيوتري و واقعيت مجازي را جايگزين نمايد. در اين حالت درمانجو هر جلسه با بخشي از ترس‌هايش رو به رو مي‌شود و درمانگر به او مي‌آموزد كه چگونه در حين مواجهه بر علائم اضطرابي خود غلبه نمايد.

4- غرقه سازي

غرقه سازي به معناي مواجهه غيرتدريجي و يكباره با شديدترين ترس است كه در ابتدا منجر به بروز علائم اضطرابي بسيار شديد مي‌شود و سپس به طور كامل فروكش مي‌يابد. اغلب درمانگران امروزه مواجهه به روش سلسله مرتبي را از غرقه سازي موثرتر مي‌دانند و به آن شيوه عمل مي‌كنند.

5- دارو درماني

فوبيا اغلب به روان درماني جواب مي‌دهد و نيازي به درمان‌هاي دارويي ندارد. با اين حال براي افرادي كه اضطراب بسيار شديدي را تجربه مي‌كنند، مصرف داروهاي ضداضطرابي مي‌توانند كمك كننده باشند و روند بهبودي را تسريع نمايند. البته اين نكته حائز اهميت است كه هرگز نبايد داروهاي اعصاب و روان را به طور سرخود مصرف كنيد. در نتيجه حتما زير نظر يك متخصص باشيد و طبق توصيه او عمل نماييد. براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

   

منبع : انواع فوبيا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/8  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 6
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب